Huis bij Barcelona
Penedes:wijngaard
Het huis staat in de Penedes, een bekend wijngebied, dus u zult diverse wijnhuizen in de omgeving aantreffen, en vele groene velden met druiven. Daarover hieronder meer.

3 km: het dorp Canyelles,
waar een aantal winkels zijn, oa een kleine supermarkt, 2 bakkers, een aantal restaurants, een kapper, een kerk en een bank. Op zondag is er een markt. En de winkels zijn allemaal op zondag open, tot 14 uur.
 
Wandelen, tennisen, fietsen, kanoën, strand, golfen
Omdat het huis in een groen gebied is, kunt u vanuit ons huis prachtige wandelingen maken: naar zee of naar een stuwmeer. De rood-witte markeringen geven diverse wandelroutes aan: de Grande Routes. We zitten op een km of 8 van het grote beschermde natuurgebied de Garraf, waar ook mooie wandelingen te maken zijn. Midden in de Garraf stuit u op een boeddhistisch klooster, dat de moeite waard is om te bezoeken. Fietsen kan ook, voor de echte sportievelingen, want het is wel wandelenheuvelachtig, naar beneden erg makkelijk,maar terug, pf. Wijzelf nemen vaak onze fietsen mee naar zee, en gaan daar lekker in een niet-heuvelachtige omgeving fietsen.
In Vilanova i la Geltru waar eigenlijk alleen in de zomer (Spaanse) toeristen komen, zijn 3 stranden: een familiestrand waar het water zeer ver ondiep blijft, dus voor kinderen ideaal, een heel breed strand in het midden, voor iedereen die dat prettig vindt, en een klein intiem strandje, waar een restaurant op het strand staat. Op alle stranden zijn in de zomer douches. Wij zelf gaan altijd pas om een uur of 5 ’s middags naar het strand, net als de Spanjaarden, dan is het superlekker, en je kan er op de zwoele avonden nog heel lang bij een heerlijke temperatuur blijven, zonder het veel te warm te krijgen. In Vilanova zijn ook kano’s te huur op het familiestrand.
In Vilanova is een heel mooie, uiterst vriendelijke pitch en put baan met een prachtig uitzicht, vaak op zee. In Sitges en Taragona zijn ongelooflijk mooie, grote en dure golfbanen voor de liefhebber. In de omgeving zijn er verder teveel om op te noemen, in allerlei soorten en maten en stijlen.

Vilanova i la Geltru: een prachtige oude binnenstad,  winkelen, markt en museaVilanova i la GeltrúVilanova heeft 2 kanten: strandleven en binnenstad, twee totaal verschillende sferen. Het buitenlandse toerisme gaat er grotendeels aan voorbij, omdat de binnenstad eem “verborgen” schat is, doordat er vanaf het strand maar 1 toegang is (bij de stenen obelisk). Dit komt omdat er in de 19 eeuw direct langs de kust een spoorlijn is aangelegd, omdat het strand toen vooral een vissersplek was. De binnenstad is begonnen in de Romeinse tijd, uit de middeleeuwen zijn nog wat resten, evenals diverse mooie 19e panden. De ramblas zijn van 17-20 uur zeer levendig en druk, met vooral Spanjaarden, supergezellig. Er zijn veel winkels, er is elke dag markt, voor iedereen is er wat te vinden. Naast de Spaanse ketens Zara en Mango zijn er ook nog veel plaatselijke winkels.

Spoorwegmuseum/ museu ferrocarril: museo-ferrocarrilnaast het station laat dit openlucht-museum de geschiedenis van 160 jaar spoorwegen zien.

Museum Victor Baluguere:
19e en 20e eeuwse schilderkunst in een mooi monumentaal pand.

Andere uitstapjes binnen handbereik

Wijnhuizen: ons huis ligt midden in het wijngebied de Penedes. Op weg naar Vilanova i la Geltru komt u langs het wijnhuis Jaume Serra, waar men rondleidingen verzorgt en ook doosjes wijn verkoopt. In Vilafranca, een stad op ongeveer 8 km van het huis, is het bekende Torres-wijnhuis, waar ook rondleidingen verzorgd worden. En er zijn er Freixenet is ook een bekende, maar er staan er veel mee, te vinden met Google via: wijnhuizen Penedes.

TarragonatarrOp ongeveer 50 km ten zuiden van ons huis ligt deze door de Romeinen gestichte stad aan de kust. Hier zijn een behoorlijk aantal historische monumenten: ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd.
Andere bezienswaardigheden in Tarragona zijn:
  •     Het historisch centrum: In het oude centrum van de stad vindt men onder andere overblijfselen van het oude Romeinse comitium. Ook zijn aanzienlijke delen van de oorspronkelijke stadsmuur te zien doordat deze nog steeds als buitenmuur van woningen dienen.
  •     Het Amfitheater van Tarraco: Het amfitheater stamt uit de 2e eeuw. Het bevat onder andere overblijfselen van een Visigotische basiliek en een Romaanse kerk.
  •     De centrale markt: de markt van Tarragona bevindt zich in een modernistisch gebouw, geconstrueerd in 1915. De architect van dit bouwproject was Josep Maria Jujol i de Barberà.
  •     El Balcó del Mediterráni (Het balkon van de Middellandse Zee): Een uitkijkpunt aan het einde van een van de ‘rambla’ van de stad, waar vanuit een deel van de stad, de haven en de Middellandse Zee kunnen worden gezien.
  •     Het Romeinse circus.
  •     Het Romeinse aquaduct, El Puente del Diablo (Duivelsbrug) genaamd, en buiten de stad aan de snelweg AP-7 gelegen.
  •     Het Nationaal archeologisch museum
  •     La Catedral de Santa Maria (de Santa Maria Kathedraal).

Montserrat, klooster-van-montserrathet klooster met zwarte madonna, is ongeveer een uur rijden van ons huis, en heeft ook wandelmogelijkheden. De Montserrat is een getande berg, die vanuit ons urbanisatie te zien is bij helder weer. Een  bezoek aan het klooster is erg de moeite waard.